Росен Маринов моят личен блог

Гарантирането на най-добрата среда е важно за всеки родител

American English Academy

Около 200 ученика от повече от 30 държави учат всяка година в Американо-английската академия (АЕА). В елитното интернационално учебно заведение се организират чествания, които да насърчават и затвърдяват равнопоставените и приятелски взаимоотношения между учениците, които са от всички континенти. Учителският колектив стимулира социалните контакти между децата, които са от различни нация и култура. Академията се намира в съвременна и функционална сграда в екологично чистата зона на Горен Лозен до София.

Извънкласните дейности в Американско-английската академия, в които децата могат да бъдат включени, са по желание на тях и техните родители. Те целят да запълнят по най-добрия начин свободното време на учениците, като развиват техните силни страни и ресурси. Обогатяващите дейности в АЕА могат да предоставят на учениците възможност за:

– повишаване на тяхното участие във физически дейности и подобряване на здравословното им състояние в борбата със затлъстяването;

– по-нататъшните им знания, разбирания и умения, придобити в рамките на учебната програма;

– да изпробват дейности, които не са включени в учебната програма;

– да започнат да се специализират в конкретни дейности;

– да вземат самостоятелни решения и решения за тяхното участие;

– да се включат в организацията, управлението и ръководството на тези дейности;

– да участват в дейностите за най-различни причини (например за отдих, забавления, конкуренция, социална ангажираност и др.);

– да общуват с ученици от различни класове и/или възрастови групи и да създават нови приятелства.

Учителският колектив на Американско-английската академия работи в насока да се осигурят привлекателни възможности, децата да получат широки познания за голямото разнообразие от етноси и традиции. Преподавателите се опитват да запознават учениците с политическите проблеми и ги стимулират да дебатират и анализират световните новини. Ръководният орган и учителският колектив припознават за своя основна цел да открият талантите, присъщи на всяко дете, за да вдъхновят неговото творчество и да насърчат  индивидуалността му.

Повече информация може да научите на: AEA – British School Sofia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top