Росен Маринов моят личен блог

Животът е прекрасен, ако са ти назначили правилния антидепресант

Тези дни четох една стряскаща статистика на Министерството на здравеопазването –  в България има 170 000 психично  болни хора. А колко са с по-леки разстройства?! След такава статистика даже и непоклатимият оптимизъм на Росен Маринов може да рухне.

Какво се случва с нацията? Ще кажете ами безработица, финансови проблеми, бедност. Да, така е, ама нали всички сме гледали репортажи от някакви райони на света, където хората живеят мизерно, пък се усмихват щастливо. И пак се питам защо българите сме толкова кахърни? Защо се нареждаме сред най-нещастните нации в света?  Дали е историческо някакво наслояване, или пък наистина настоящето ни смазва? Аз мисля, че наред с кризата и несигурността, която ежедневно ни съпътства, голяма роля за това да сме нещастни и
болни играе и обърканата ни ценностна система и негативната ни нагласа към нещата от живота. Така че може да гълтаме антидепресанти с шепи, но това няма да ни помогне да се почувстваме истински щастливи, ако ние сами не го решим и не си го направим. Животът е такъв, какъвто е, независимо дали ни харесва или не, тъй че по-добре е да ни харесва. Антидепресантът, който ви предписва д-р Росен Маринов, е:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top