Росен Маринов моят личен блог

Защо оптимистите са успешни?

Спомнете си приказката за лисицата и гроздето! Вие сте лисицата и искате гроздето, но то е високо и не може да го стигнете. А после си представете, че то наистина е кисело! Можем ли да се насочим към друго грозде? В живота, ако нещо много ни се иска, трябва да си представим, че има и по-добро, което не стои задължително пред нас. Надявам се, че разбрахте моя образен пример.

В живота е важно не това, което се случва, а отношението ни към него. Затова смятам себе си – Росен Маринов, за оптимист, защото гледам на случващите или неслучващите ми се неща откъм хубавата им страна. И смея да твърдя, че не съм роден с тая нагласа, съзнателно съм възпитавал в себе си позитивното отношение към живота и мисля, че всеки може да го направи или поне да опита. Защото оптимистът е не просто по-весел и щастлив, аз, оптимистът Росен Маринов, смея да твърдя, че той е и по-успешен. И веднага ви казвам защо.

Нашите очаквания влияят на нашето поведение даже тогава, когато ние самите не го осъзнаваме. В този ред на мисли е по-безопасно да мислим позитивно, не смятате ли?

Нашият живот е подчинен на играта на подсъзнанието – ние градим очаквания и по този начин притегляме реалността. Разбирането на тази проста истина вече само по себе си е причина да се настроим позитивно. Но да си дойдем на думата. Защо оптимистите са по-успешни в живота?

Оптимистите са хора с душевно равновесие, на хората, мислещи позитивно, им е леко на душата. Това не значи, че те никога не са разстроени, но те много по-бързо възстановяват душевния си комфорт, защото намират позитиви и в най-неприятните неща.

Доказано е, че позитивно настроените хора са с по-обострено възприятие, те са по-внимателни, по-креативни, повече виждат и чуват. Оптимистите са и по-здрави от песимистите. Ако оптимист се разболее, той насочва цялата си енергия към оздравяването. И не на последно място като причина за успешност – привличане на добри хора. При оптимистите действа презумпцията за позитивност на човека до момента, в който тя не бъде опровергана от реалността. И даже когато се случи да се разочарова от човек, оптимистът не наслагва неговия образ върху другите хора.

И накрая – да си оптимист, е просто по-весело и леко!

Поздрави: Росен Маринов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top