Росен Маринов моят личен блог

Как да си направим удобна малка баня?

Когато работите върху външния облик на една малка баня, трябва да бъдете особено внимателни при планирането и при подбора на довършителни материали. В тесни пространства всички недостатъци и грешни изчисления стават видими с един поглед.

Стъпка 1. Ремонт

Ремонтът в малка тоалетна или баня трябва да започне с лента, молив и линийка. Премерете всички размери, отразте ги в плана, след това решете какво бихте искали да поставите вътре.

Следващият етап е изборът на довършителни материали. Ремонтът в банятя не се извършва често, така че стаята трябва да бъде проектирана така цветовата схема да е приятна и да не изглежда скучна.

Най-добрите довършителни материали за малка баня са плочките. Те нямат проблеми с почистването, нямат проблем с миризми и битовата химия не може да ги засегне. Ако изберате и гланцови материали със светли и пастелни нюанси, можете да постигнете визуално увеличение в стаята.

Добра техника замаскираща малките размери на тоалетната е поставянето на картина, стъклопис или огледало на предната врата, което веднага привлича окото.

Стъпка 2. Инсталиране на санитарният фаянс

Малката баня налага рационално използване на пространството, следователно си струва да закупите специална ВиК. На първо място, става въпрос за висящата тоалетна. Откъсването от пода, създава илюзия за увеличено пространство. Отсъствието на видими тръби увеличава пространството.

Изберете лека мивка без крачета. Днес производителите произвеждат разнообразни модели мини умивалници, включително овални и ъглови, най-удобни за поставяне в малка площ. В много малка баня можете да инсталирате хигиеничен душ, който е прикрепен към тоалетната и почти не заема място.

Стъпка 3. Рационално използване на пространството

В малка баня всеки сантиметър свободно пространство трябва да се използва разумно – например поставяне на дръжка за тоалетна хартия под мивката или тоалетното казанче и рафчета.

Използвайте нишите за да поставите на рафтчета битовата химия и различните аксесоари и козметика.

Естествено поставете душ, защото ваната е прекалено голяма за такова помещение.

След като прояви фантазия и вложи работна сила, дори от най-малката баня е напълно възможно да се организира удобно и рационално пространство, което изпълнява редица функции.

Източник: https://plochki-za-bania.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top