Росен Маринов моят личен блог

Как да създадем галерия на стената?

Създаването на галерията на стената е прост начин да внесете стил и индивидуалност във всяка стая без да се  изисква боядисване или лепене на тапети. Всичко, от което се нуждаете, е чук, няколко кукички за рамки и колекция от любимите ви живописни произведения.

Но подреждането на тази колекция може да ви затрудни, когато застанете пред празната стена. За да ви помогнат да се проявите като спец, галеристи, служители на музеи и други с опит в подреждането на изложби предложиха няколко ценни съвета.

Според художник, най-вдъхновяващите стени са онези, които смесват различни произведения на изкуството, представляващи различни медии, от фотографии до рисунки, смесени с лични спомени като детски произведения на изкуството или сувенири от нечии пътувания.

Интересните съпоставяния правят стената на галерията по-лична. В същото време трябва да потърсите начини за обвързване на различните елементи, например чрез цвят или рамкиране.

Купувайте най-добрите произведения, за да можете да създадете галерия на стена максимално бързо. Очарователната стена-галерия трябва да изглежда и да се усеща единна. Ансамбълът трябва да представлява интересна комбинация от жанрове и техники – например фигури, пейзажи, рисунки, фотография и живопис. Проявете търпение и се радвайте на вашите находки.

Можете да си набавите уникални произведения на символични цени от гаражни разпродажби и битпазари, на които могат да се намерят всякакви находки.  Художествените произведения варират от традиционния натюрморт до чистата фотография, но въпреки това всички те работят заедно, за да осигурят своеобразно единство на стената.

Не е нужно да притежавате голямо таванско помещение, за да показвате голям брой произведения. Стенната галерия е чудесно решение за малък апартамент, тъй като може да придаде на помещението истински чар, дълбочина и усещане за лукс, без да заема никаква площ – и по този начин да сведете до минимум струпването на предмети. Ако не разполагате с една голяма стена, произведенията на изкутвото могат да бъдат окачени около прозорци, около врати, над леглото, над и около камини или дори около шкафовете в кухнята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top