Росен Маринов моят личен блог

Как трябва да се носят мъжките бижута?

Въпреки всеизвестното схващане, че бижутата са неизменна част от визията на всяка дама, то господата в никакъв случай не изостават в желанието си да изглеждат стилно и елегантно.

На пазара се предлага богато разнообразие от накити и аксесоари, което дава възможност на всеки съвременен мъж да избере най-подходящото украшение, с което да допълни тоалета си и да подчертае своята индивидуалност и стил.

Въпреки, че все още се намират представители на силния пол, които смятат, че бижутата биха могли да застрашат тяхната мъжественост, модерният мъж държи на своята визия, знае как иска да изглежда и какво впечатление трябва да направи.

Какви бижута носят мъжете?

Мъжете обикновено залагат на златните и сребърни верижки, гривни и пръстени, копчета за ръкавели и часовници. Разбира се, има и по-екстравагантни господа, които носят обици и пиърсинг и предпочитат кожени и дървени аксесоари.

Има няколко основни изисквания при носенето на бижута за мъже, които трябва да се вземат под внимание, преди да се посегне към желания аксесоар.

Изборът на мъжки верижки задължително трябва да се съобрази с повода и обстановката, на които господинът ще присъства.

При делова среща или по-сериозна обстановка, е необходимо да се заложи на семпли, изчистени и класически модели, като е най-добре аксесоарите да бъдат ограничени до часовник, брачна халка и копчета за ръкавели.

Сребърни ланци

За официални поводи като абитуриентски бал, сватба или кръщене, са подходящи елегантните златни и сребърни синджири, ланци и гривни, разбира се, съчетани с тоалета.

В ежедневието си, мъжете могат да носят всякакви видове накити, съобразени и изразяващи личният стил и предпочитания, но отново подбрани и комбинирани с внимание и вкус. Среброто е най-добрият избор, тъй като не е натрапчиво и подхожда на всяка обстановка.

Нека не забравяме, че не всяка професия позволява носенето на украшения по време на работа. За хората, които работят с машини, е най-добре да оставят аксесоарите си в къщи, за да не се окажат изложени на риск от трудова злополука.

Също така, в някои фирми има строги правила относно облеклото, които задължително трябва да се спазят.

Съчетаване на ланец с облеклото

Когато един мъж иска да изгради цялостна визия, с която да демонстрира добър усет към детайла и изискан вкус, той непременно трябва да знае как да съчетае аксесоарите и тоалета си.

В никакъв случай не бива да се комбинират различни материали, например златна гривна със сребърен ланец. Аксесоарите трябва да допълват облеклото, а не да го засенчват и прикриват. Прекалено обемистите, крещящи и натрупани бижута са израз на лош вкус и правят лошо впечатление.

Освен с цялостната визия, обстановката и личните предпочитания, при изборът на украшение трябва да се вземе в предвид и ръста на човека, който ще ги носи. Например, един мъжки сребърен ланец, най-добре ще подхожда на по-едър мъж. Същия аксесоар няма как да стои добре ако господинът е с по-нисък ръст и по-слабо телосложение. На него много би подхождала една семпла и елегантна сребърна верижка.

Хората на изкуството, художници, музиканти, актьори, дизайнери и т.н. , обикновено са по-смели в съчетаването на тоалетите си и често чрез аксесоарите си позволяват да изразят своята ексцентричност.

Съчетани с вкус и въображение, бижутата за мъже могат да се превърнат в отличителна черта и запазена марка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top