Росен Маринов моят личен блог

Кога да направим стена от гипсокартон

Желанието да променим средата, атмосферата, интериора в нашия дом, къща или апартамент често ни тласка към нови решения. От дългогодишния ни опит в Зид-ко ЕООД сме забелязали, че хората повече се интересуват от цената и от изпълнението на дадена строителна услуга, отколкото от функционалността и това дали е подходяща за техния дом. Един вид те отиват при строителната фирма или в Интернет търсачката с взето решение. Затова вместо за цена, нека да дадем повече информация за това кога е нужно да се направи стена от гипсокартон.

Предимството на гипсокартон стена е конструкцията, която се прави на базата на сухото строителство, без да се използват строителни разтвори и цимент, а само прости винтове и дюбели, и предвидената конструкция. Една стена от гипсокартон като конструкция се състои от метална конструкция фиксирана за пода и тавана, и за една или повече стени, като между стените и гипсокартона има една празнина, която може да бъде запълнена с изолационен материал, както и с два външни листа от гипсокартон. Изглежда просто и лесно, но в никакъв случай не трябва да се подценява изпълнението й, защото този гипсокартон на стена е бил изпълнен с цел и просто трябва да си свърши работата.

Така че си дойдохме на думата за това кога е необходимо да направим стена от гипсокартон. Много често гипсокартон се използва в спалнята, която като цяло е голяма, но с увеличаването на броя от членовете на семейството, се увеличава и нуждата от гардеробно пространство. С гипсокартон на стена може да се отдели страхотно и фунционално място, което да се аранжира като място за подреждане на дрехи и спално бельо, без да е нужно да купувате огромни и скъпи мебели.

Стените от гипсокартон са бърз начин да разделяте пространството в къщата или апартамента. Можете при желание за промяна в кухнята да отделите кухненския бокс в по-интимно пространство, или да създадете звукоизолация на стените, в помещенията, в които смятате, че има нужда от това. Много популярно днес е чрез стена от гипсокартон да се отдели пространство в голяма баня, която да се използва като антибаня и там да се поставят пералня и мебели за тоалетни принадлежности. Просто разгледайте ситуацията във вашия дом, вижте къде ще е необходима намеса с гипсокартон и тогава вече се интересувайте за цените и изпълнението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top