Росен Маринов моят личен блог

Къде трябва да нанасят парфюм мъжете

8 от 10 мъже не знаят как да използват правилно парфюма. Това не се преподава в училище, не се обсъжда в токшоута. Ето няколко ценни съвета, които ще помогнат за продоляване на това неудобство.

5 съвета за мъже къде и как да нанасят мъжки парфюми

  1. Чисто тяло. Да, за мъжете един от важните елементи на стила е хигиената. Ароматът на тялото винаги се смесва с парфюма и ражда свой собствен, уникален аромат. И в комбинация от добър, скъп парфюм с миризма на немито тяло и пот се получава нещо неприятно и отблъскващо. Така че първият съвет: нанасяйте парфюм само върху чисто тяло!
  2. Проверете маслеността на парфюма. Парфюмите съдържат мазни компоненти, които могат да оцветят дрехите. Ето защо, преди да го използвате, е добре да проверите на малко парче плат, за да видите дали се зацапва.
  3. Нанесете върху желаните температурни точки на тялото. „Топли“ са местата на тялото, където артериите са най-близо до повърхността на кожата – например пулсовата зона на китката, мястото на шията зад ухото и т.н.. В топлите зони парфюмът се отваря по-бързо, но също така се изпарява по-бързо. В по-хладните зони ароматът се разгръща по-бавно, но остава по-дълго върху кожата. Също така, на различни части на тялото парфюмът може да се отвори по различни начини. Има голямо поле за експерименти.
  4. По-малко е по-добре. Често мъжете грешат, като изливат огромно количество парфюм върху себе си и по този начин „убиват“ всички около себе си с нетърпим аромат. По-добре е да нанесете малко количество парфюм и периодично да актуализирате аромата от пулверизатор или мини бутилка. По-добре си вземете няколко парфюма: за работа, вечерен, за релакс.
  5. Не пестете от добри парфюми. Тук всичко е просто, добрият външен вид изисква добър аромат. Ако носите маркови предмети и използвате евтин парфюм, тогава хората около вас ще изпитат определен дисонанс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top