Росен Маринов моят личен блог

Наддавате килограми по време на пандемията?

Животът под карантина ни връхлита с напълно нов набор от предизвикателства и нарушава ежедневието на милиони хора по целия свят.

Това положение засяга психическото и физическото здраве на много хора и е основна причина за напълняване.

Ако сте загрижени за теглото си по време на пандемията, не сте сами. Дори в карантина можете да предприемете няколко стъпки, за да поддържате теглото си в здравословни рамки.

Много фактори могат да допринесат за наддаване на тегло по време на ограниченията в пандемията.

Стрес

Като начало, здравословните проблеми, финансовите проблеми и несигурността, породени от пандемията, могат да допринесат за повишени нива на стрес. От своя страна, стресът може да причини напълняване.

Стресът може да ви накара подсъзнателно да се храните повече. Разбира се, можете спокойно да си поръчвате от вкусните бургери Варна.

Фактори на психичното здраве

Карантината може да повлияе на вашето психично здраве, като засили някои проблеми като депресия, тревожност и самота.

Изследванията свързват депресията и тревожността с дългосрочното наддаване на килограми. Проучвания доказват също, че социалната изолация и самотата може да са свързани с по-висок риск от наддаване на тегло.

По-заседнал начин на живот

Промените в ежедневието ви също могат да допринесат за увеличаване на теглото. Много хора сами да приготвят здравословни ястия и закуски, но и работата от вкъщи може също да увеличи риска от преяждане поради скука или стрес.

Фитнес залите и спортните съоръжения са затворени, което прави много по-трудно редовното трениране

 

Тъй като осъществяването на физическа активност през деня е по-трудно, лесно може да преминете към заседнал начин на живот.

Ето няколко лесни стратегии да живеете здравословно дори и по време на пандемия.

Останете хидратирани

Що се отнася до загубата на тегло, това, което пиете, често е също толкова важно, колкото и какво ядете.

Безалкохолните напитки, сладкият чай и спортните напитки обикновено имат допълнително количество  захар и им липсват важни хранителни вещества като витамини и минерали. Тези напитки не само повишават приема на калории, но и риска от наддаване на тегло

Упражнявайте някаква физическа активност

Въпреки че тренировката във фитнеса все още не е опция, съществуват много други начини за осъществяване на физическа активност през деня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top