Росен Маринов моят личен блог

Последователност при ремонта на банята

За да се извърши ремонт на банята се изискват много повече умения, отколкото в обикновения ремонт, тъй като това включва работа с електричество, вода и канализация и тази статия представлявая практически съвети за последователността на ремонтите в банята.

Стъпка 1: Планиране

Първо, решете каква в банята ще ремонтирате и как. След това преценете колко ще бъде голям необходимия за това бюджет и се уверете, че начинанието е целесъобразно за вас от финансова гледна точка. Оценете общата стойност на ремонтите и направете оценка на разходите.

Бъдете подготвени за непланирани разходи. Те могат да възникнат по време на процеса, когато откриете напуквания при водопроводната системи система и други подобни.

Стъпка 2: Нуждата от професионалисти

Не е толкова трудно да започнете ремонт в банята, но той ще отнеме много време и енергия. Банята трябва да бъде не само прекрасна и комфортна, но и устойчива на всякакви проблеми като досадни течове или пък счупвания. Ето защо професионалистите са по-добрият вариант. За да спестите пари, наемете специалисти за сложните дейности и направете сам по-простите неща.

Стъпка 3: Потърсете варианти за идеи

Ако не сте ремонтирали банята в продължение на няколко години, тогава отделете време. Помислете за различни дизайни и цветни решения.

Разгледайте различни специализирани списания, за да изберете подходящите за вас идеи и решения.

Стъпка 4: Подготвителна работа

За да сте сигурни, че банята е ремонтирана, така че да е безопасна, следвайте мерките за сигурност. Следвайте инструкциите и препоръките за безопасност на инструментите и материалите, които използвате. Изключете цялото електрическо оборудване.

Изчислете времето, необходимо за ремонта на банята, и подробно планирайте всяка стъпка, като вземете предвид времето на изчакване, например изсушаване на слоя от гипс и полагане на плочките.

Стъпка 5: Ремонти

Основната процедура е следната:

Освободете банята от всички предмети, демонтирайте водопроводната и канализационната система.

Следващата стъпка са ВиК тръбите, като се вземе предвид и местоположението на санитарния фаянс.

Полагане и фугиране на плочки.

След това инсталирайте ваната, тоалетната и мивката на място.

И в накрая – мебелите, тавана, осветлението и аксесоарите за баня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top