Росен Маринов моят личен блог

При нужда от сериозен ремонт в дома изберете правилните майстори

Така поставено заглавието е ясно и дори за хората, които хал хабер си нямат от ремонти. Затова в тази статия няма да даваме съвети как да изберете най-добрите майстори за ремонт в дома, а ще дадем по-обща картина с какво те ще променят процеса на изпълнение.

Не е тайна, че много собственици вместо да са доволни от свършения ремонт в дома, имат много оплаквания и забележки след това. Дори има случаи в които хората сами поправят грешките допуснати от майсторите. Тогава наистина ситуацията е притеснителна и трябва да се вземат марки да не се случва следващия път.

Това което трябва да направите е да се подсигурите, да инвестирате в правилните хора, които ще поставят основите на един процес. Процес, който ще започне с проверка на актуалното състояние на дома, след това ще се премине към проектната дейност. Тя е тази, която ще определи действията на майсторите до това, което ще имат като задание да направят. В този смисъл, не давайте на майсторите да правят повече от това, което е заложено в проект направен от дизайнер, инженер или дори архитект, дори да става дума само за ремонт в дома.

 Забелязвате че говорим предимно за майстори. Защото за малки ремонти в дома, хората се опират често на майстори, за които научават от дума на дума, или биват препоръчани от близки. Истината е, че големи строителни фирми не се наемат за малки ремонти, защото нямат сметка от това и затова при такива случай нямате голям избор.  Затова както казахме по-горе в статията, направете проект със експерт, в зависимост от това до което се отнася ремонта. По този начин, посоката на работа на майсторите ще бъде предварително определена и когато започвате преговори с тях вие ще ги вкарате в рамките на проекта. Така ще се получи много по-лесна комуникация и вие сами ще разберете дали майсторите с които преговаряте са правилните майстори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top