Росен Маринов моят личен блог

Топ правила за зимни обувки

Правилно подбраните зимни обувки са ви удобни и ви пазят от големите студове на този сезон. Така вие не сте настинали или пък болни от тежки болести, а напротив – енергични сте и се наслаждавате на красотата на зимния сезон, както и на забавленията, които предлага.  Вижте кои са правилата, които ще ви помогнат да изберете подходящи зимни обувки.

1. Проверете колко е естествена кожата ви с издърпване. Естествената кожа не пружинира, както изкуствената.  Истинските кожени обувки винаги имат и кожен етикет.  Ако го опипате леко с нокът и той се разпори, това е сигурен знак, че в ръцете си държите истинска кожа. Освен това, естествената кожа се и загрява, когато я подържите по-дълго време в ръце.

2. Ако искате да си купите велур, внимавайте! Фалшивият винаги е с гъсти и къси влакна, докато истинският е с дълги и меки.

3. Много модерно става да се купуват обувки от набук. Проверката е същата, както при кожата.

4. Ако сте решили да си взимате дреха, която е от козина, то тръпнете я леко. Започне ли да се къса или има рехави петна, оставете я. В противен случай рискувате да ви е студено през зимата.

5. Вижте и допълнителните материали, за да сте сигурни, че ще носите обувките поне още една година.  Ако подметката е гладка, ще се пързаляте като шейна.  Подберете такава с грайфери за повече стабилност.

6. Рядко обръщаме внимание на стелките, а това е грешно. Ако са залепени, те не трябва да се отлепят. В противен случай на вас ще се наложи да ги върнете отново на мястото им, а това не е приятна задача за никой.  Не трябва и да са отрязани по контура на обувката, тъй като ще ви бъдат неудобни.

6. Ципът на зимните обувки трябва да е гладък, иначе ще се наложи да ходите на ремонт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top