Росен Маринов моят личен блог

Високо кръвно налягане (хипертония)

Високото кръвно налягане (хипертония) е състояние, при което артериите са постоянно изложени на прекомерно високо кръвно налягане.

Често причината за високото кръвно налягане не може да бъде определена, но понякога се развива в резултат на бъбречно заболяване или хормонален дисбаланс. Днес можете да се справите с този проблем, благодарение на билковият продукт Cardizol. Той успешно помага за високото кръвно налягане, чрез своя натурален състав.

Затлъстяването, заседналият начин на живот, стресът, тютюнопушенето и прекомерното количество алкохол или натрий (сол) в диетата могат да играят роля за повишаване на кръвното налягане при хора с наследствено предразположение.

При повечето пациенти повишаването на кръвното налягане не води до развитие на никакви симптоми.

Лекарите поставят диагноза след измерване на кръвното налягане два или повече пъти.

На пациентите се препоръчва да отслабнат, да откажат цигарите и да намалят натрия и мазнините в диетата си.

При откриване на хипертония се предписват антихипертензивни лекарства. За много хора високото кръвно налягане е свързано с прекомерно напрежение, нервност или стрес. Медицинският термин хипертония се отнася до постоянно високо кръвно налягане, независимо от причината. Високото кръвно налягане се нарича “тих убиец”, тъй като обикновено не развива никакви симптоми в продължение на много години – до поражението на жизненоважен орган. Ако хипертонията не успее да се нормализира, рискът от сериозни проблеми като инсулт, аневризма, сърдечна недостатъчност, миокарден инфаркт и хронично бъбречно заболяване се увеличава .

Смята се, че около 75 милиона американци имат високо кръвно налягане. Високото кръвно налягане е по-често при чернокожите – 41% от възрастните чернокожи в сравнение с 28% от белите и 28% от мексиканско-американците. Хипертонията се среща също с висока честота при индивиди с предци от Китай, Япония и други страни в Източна Азия или Тихия океан (като корейци, тайландци, полинезийци, микронезийци, филипинци и маори). Ефектите от повишеното кръвно налягане са по-лоши при чернокожите и азиатците.

Високото кръвно налягане е по-често при възрастни хора – около две трети от хората на възраст 65 и повече години, в сравнение с около една четвърт от хората на възраст от 20 до 74 години. Хората с нормално кръвно налягане на възраст 55 години имат 90% риск от развитие на хипертония в даден момент от живота си. Повишаване на кръвното налягане се наблюдава два пъти по-често сред хората със затлъстяване, отколкото сред хората с нормално тегло.

В Съединените американски щати се смята, че само 81% от хората с хипертония са диагностицирани. От всички пациенти, диагностицирани с хипертония, около 73% получават лечение, а от всички, които се лекуват, само около 51% имат задоволителен контрол на кръвното налягане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top