Росен Маринов моят личен блог

Любимата детска играчка прави детето уверено

Всеки един от нас е имал любима играчка, като малък. Детските играчки не са просто предмети. За децата те са целият им свят и чрез тях те развиват ключови умения като слух, зрение, фината моторика и други.

Поради тази причина през първите месеци се избират ярки детски играчки, които да привлекат вниманието на детето, но и да стимулират ключови умения в него. Например, можете да вземете играчка, която да е с фигурата на коте, куче слонче или нещо друго.

Когато детето порасне малко идва време за играчките, които изискват по-голяма активност от него. Такива са количките за бутане, конструкторите и пъзелите.  От изключителна важност е родителите да обърнат внимание на материала, от който е направена детската играчка и дали е безопасен за детето им.  Гумата или пластичните синтетични материали могат да се почистват по-лесно. Дървените играчки също са лесни за дезинфекция, но и напълно безопасни.

Безспорно любимото плюшено мече или слонче е неотлъчно до детето и това е неговият най-верен приятел и другар. Любимата играчка е опора за детето и понякога дори само да я види, разтревоженото дете може да се успокои. Не случайно малките деца при посещение на лекар или пък на ново място носят своята играчка, защото тя им дава увереност, но е и нещо познато в напълно неизвестна среда за тях.

Всъщност, ролята на плюшения приятел е ключова за децата, които са по-чувствителни и трудно се справят с промените.

Като заключение можем да кажем, че детските играчки трябва да се избират внимателно. Напълно задължително е те да бъдат полезни за развитието на детето, да са естетически издържани, лесни за поддръжка и не на последно място безопасни и отговарящи на възрастта му. Ако имате каквито и да е съмнения в избора на най-добрия приятел на детето си, то потърсете експертно мнение от консултантите в магазина.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top