Росен Маринов моят личен блог

Преодолейте страха от палатки

Палатки

Някои хора обичат да почиват лятно време на палатка. Ако досега не сте го правили, но ви звучи интересно, сигурно се притеснявате за това как ще можете да спите без да ви е студено, без да има опасност от наводнение при дъжд или без да ви напълзи някакво насекомо или влечуго.

Ето какво трябва да направите, когато сте решили да почивате на палатка.

Първото, към което трябва да пристъпите, е да си намерите палатка. По-добрият вариант е да е назаем, особено ако ви е за пръв път. Собственикът ще се постарае да ви обясни как трябва да бъде разпъната, какво ще ви е необходимо за пребиваването там, както и какви хитринки трябва да прилагате, за да е всичко наред с почивката ви.

Друго, което е изключително необходимо, е шалте, което да постелете под вас. Някои използват надуваеми дюшеци. Другите задължителни неща, с които трябва да разполагате при почивка на палатка са газов котлон, лекарства против алергия, здрав и издръжлив фенер , нож, дебели дрехи, препарат против насекоми, подходящи прибори за хранене, сгъваем стол или удобен шезлонг.

За да не се окаже, че очакванията и реалността са коренно различни и реалността не ви допада, опитайте първо за по-кратко време да пребивавате на палатка. Така ще сте наясно дали това е вашия начин за разпускане или ще предпочетете по-уредената почивка на хотел.

Разбира се, няма как да очаквате спане в меки и удобни легла, климатик и ресторант. За всичко ще трябва да се погрижите сами. Къмпингите по нашето Черноморие определено предлагат не лоши условия за настаняване на палатки, но все пак сами ще направите своя избор.

Цените на палатките са в доста голям диапазон. Съществуват много модели, които предлагат различен комфорт и удобства. Достатъчно е да обмените опит с хора, които редовно практикуват къмпингуването. Те най-добре знаят как да се справят във всяка ситуация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll To Top